KEFİRDEN GELEN SAĞLIK
Kefir Nedir?
Kefir laktik asit bakterileri, bazı asetik asit ve maya bakterilerinin fermentasyonu sonucu birçok biyokimyasal değişikliğe uğrayan ekşi, içinde hafif alkol bulunduran, köpüklü fermente bir süt ürünüdür. Kefir, keskin asit ve mayamsı tadından dolayı meyve ekleyerek tüketilebilir ayrıca soslara, çorbalara, keklere de eklenerek tüketilebilir.
Kefirin Önemi
- Kefirin düzenli olarak günde yarım litre tüketimi metabolizma üzerine düzenleyici etkiye sahiptir. Ayrıca karaciğer, böbrek, safra, dolaşım sistemi üzerine yararlı etkileri vardır.
- Kefir orta düzeyde laksatif etkiye sahip olduğundan kabızlık vakalarında tüketimi önerilir.
- İçerdiği mikroorganizmalar sayesinde bağırsak florasını düzenleme etkisine sahiptir.
- Kefir bağırsakları çalıştırıp dışkının kolayca dışarı atılması özelliğine sahiptir.
Kefir İçeriği
Elzem aminoasitlerden bir olan triptofanı bulundurması nedeniyle sinir sistemi üzerinde etkilidir.
Ca, Mg, P bol miktarda bulundurur.
Kefirin içeriği, besin değeri ve tadı üretim şartlarına, kullanılan sütün kaynağına ve yağ miktarına, kefir tanelerinin yapısına bağlı olarak değişiklik göstermektedir.
Kefirin Üretimi
Sonuç olarak;
Kefir, biyoyararlılığı yüksek, birçok bakteri ve maya bulunduran bir probiyotiktir.
Antikanserojen, antitümoral, antimikotik, antimikrobiyel olması nedeniyle her yaş grubu tarafından tüketilebilir.
Laktoz intoleransı olan kişilerin, hamilelerin ve yaşlıların günlük diyetlerinde kefir tüketmesi tavsiye edilir.
''SAĞLIKLI BİR GELECEK İÇİN KEFİR İÇİN''
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder